Het weer tijd voor lederhosen, biertafels, bierpullen en dirndls, oftewel: het Oktoberfest. In München is het al twee weken in volle gang en dat is zelfs in Breda te merken.

Bij de feestwinkels is het drukker dan vorig jaar volgens de eigenaren. “Er worden steeds meer oktoberfesten georganiseerd in de regio”, zegt Cees van der Horst van Feestkleding Breda. “En nog steeds gaan er veel mensen naar Duitsland voor het traditionele Oktoberfest”, zegt hij. Feestwinkel Fop-sjop zet zelfs extra personeel in vanwege de drukte.

De oktoberfesten in Breda mixen het traditionele Duitse Oktoberfest met de Brabantse feestsfeer. Bij het Oktoberfestival in Strand Binnen op 12 oktober staan biertafels, net zoals in München. “Maar halverwege de avond worden veel tafels aan de kant geschoven om te dansen”, vertelt Sipke Schrijnen van de organisatie. “Daarom hebben we er ook een festival van gemaakt, net iets anders dan het gewone Oktoberfest.”

Het Oktoberfest in het Piggenhuis op 14 oktober heeft geen biertafels, omdat het gewoonweg niet past. “We hebben wel bierpullen, braadworst en Duitse muziek”, zegt Martijn Lavrijssen van het Piggenhuis. “Het Brabantse feest gemixt met het Duitse oktoberfest dus.”

Terwijl we hier in Breda nog steeds in lederhosen en dirndls feesten, is het Oktoberfest in München eind deze week alweer voorbij.

Antwerpen krijgt opnieuw eigen Oktoberfest

Het is voor velen hét ultieme ‘guilty pleasure’ : Oktoberfest. Dat wil zeggen: Lederhosen, liters bier en brätwurst. Je hoeft helemaal niet naar München om schaamteloos het grootste bierfestival ter wereld te beleven, dat kan ook gewoon in de Waagnatie.

Elk jaar zakken er zo’n vijf miljoen mensen af naar München om er het grootste bierfestival/volksfeest ter wereld te vieren, maar ook de Antwerpse variant is erg populair. Vorig jaar lokte het evenement in de Waagnatie zo’n 750 feestvierders. Dit jaar vindt het feest plaats op 20 oktober.

Dat zijn dus lange biertafels, houten banken, een food corner waar je Duitse snacks vindt, en verschillende live acts met onder andere Helene Fischer Double Show, Otto Lagerfett, Belgische Tirolers en DJ Timmie Tirol die de leukste Duitse hits en ambiance brengen.

Ook dit jaar zal het Oktoberfest met een humoristische knipoog veel leuke en muzikale acts hebben. Zo is er een grenspost, een minibar (letterlijk) en zelfs de danseressen van de Schatzi bar uit Ischgl. Maar ook Paulaner Bier, een speciaal Oktoberfest-bier dat uitsluitend gebrouwen wordt voor het Duitse Oktoberfest. Er worden dit jaar meer dan 1.000 bezoekers verwacht.

Tickets kosten 25 euro en koop je via http://oktoberfest-antwerpen.be/

Biertafels

Een biertafel is veel meer dan een paar planken bij elkaar. Het is een verhaal. Het is een service. Het is een sociaal maar ook ecologisch gebeuren. Zo kiezen onze klanten zeer bewust voor verantwoord FSC-hout. Daarnaast kiezen ze voor kwaliteit, voor degelijk geïmpregneerd hout en voor een service waar we trots op zijn. E-woodproducts staat zelf in voor de leveringen en garandeert zo dat de producten in een perfecte staat bij de klant toekomen. De meeste tuinmeubelen kunnen binnen de 2 werkdagen geleverd worden. Indien de klant dit wenst, kunnen wij de bestelde goederen ook ter plaatse monteren.

Natuzzi zetels

Wist jij dat Natuzzi al meer dan 50 jaar opmerkelijke designs ontwerpt en vervaardigt volgens een traditie van puur vakmanschap? Oog voor details en het gebruik van innovatieve materialen hebben ervoor gezorgd dat Natuzzi is uitgegroeid tot een wereldmerk. De mix van schoonheid en elegantie garanderen een kwalitatief en stijlvol product. Alle Natuzzi zetels of elk meubelstuk wordt met de hand afgewerkt. Een designobject van Natuzzi is een dagelijkse investering in een warm thuis.